Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

21 maart 2022
afbeelding met geld

Het kabinet maakte bekend dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige tegemoetkoming krijgen. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen. De media besteden veel aandacht aan deze energietoeslag. We merken dat er vragen over zijn. We geven hier een antwoord op de meeste gestelde vragen.

Hoe hoog is de energietoeslag?

De energietoeslag is een eenmalig € 800 per huishouden.

Voor wie is de energietoeslag?

De energietoeslag is voor zelfstandige huishoudens met een laag inkomen.

Hoe vraagt u de energietoeslag aan?

U hoeft de energietoeslag NIET zelf aan te vragen als u een bijstandsuitkering en/of minimaregeling krijgt van de gemeente. Wij maken het bedrag automatisch aan u over zodra het Rijk de regeling uitgewerkt heeft. We verwachten dat u de toeslag uiterlijk in april op uw rekening heeft.

Krijgt u geen bijstandsuitkering of minimaregeling, maar hebt u wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag bij ons aanvragen, zodra de regeling klaar is. Dit is in april. Houd hiervoor onze website, de gemeentepagina in Ons Weekblad onze Facebookpagina in de gaten.

Vragen

Voor vragen kunt u terecht bij onze afdeling Inkomen, te bereiken via ons algemene nummer 14 013. Op dit moment kunt u nog geen aanvraag indienen.