Fotowedstrijd Jong op de grens: “Internationale samenwerking begint bij de jeugd”

23 juli 2021

In samenwerking met het programma 'Onbegrensd' van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt gemeente Baarle-Nassau de subsidieregeling ‘Jong en Onbegrensd Baarle’ open. Hiermee wil de gemeente grensoverschrijdende sport en -cultuuractiviteiten stimuleren waarbij de ontmoeting tussen Belgische en Nederlandse jeugd centraal staat. Heemkundekring Amalia van Solms heeft hierop ingehaakt met een fotowedstrijd voor de jeugd van 8-18 jaar. Zij dagen hen uit in een foto te laten zien hoe het is om ‘Jong op de Grens’ te zijn.

“Sinds corona zijn de grenzen in Baarle meer dan ooit zichtbaar en voelbaar,” stelt wethouder Nico Sommen. “Samen sporten of activiteiten ondernemen was in deze tijd veel minder vanzelfsprekend. Daarom is het van belang dat kinderen en jongeren elkaar blijven ontmoeten.”

Burgemeester Marjon de Hoon – Veelenturf: “Grensoverschrijdende samenwerking is voor onze unieke enclavegemeente topprioriteit. Niet alleen anno nu, maar ook in de toekomst. De toekomstige internationale samenwerking begint bij de jeugd van vandaag. Ik ben daarom blij dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) financiële middelen beschikbaar heeft gesteld om grensoverschrijdende sport- of cultuuractiviteiten voor jongeren te ondersteunen.”

De fotowedstrijd van heemkundekring Amalia van Solms loopt tot 15 september. Meer informatie en deelnameformulier vind je op: www.amaliavansolms.org/fotowedstrijd. Er zijn in drie leeftijdscategorieën prijzen te verdelen en het allermooiste is dat de winnende foto’s te zien zullen zijn op het Sint Annaplein in Baarle-Nassau tussen 15 oktober en 15 november in een heel speciale tentoonstelling. Laat op een originele manier zien hoe je jong zijn op de grens in je eigen dorp beleeft… Wie durft?