Gedeputeerde overhandigt Vuelta bord aan wethouder Sommen

22 januari 2020

De Vuelta 2020 komt door Baarle. En dat is bijzonder! Op woensdag 22 januari bezocht gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen Baarle. Hij overhandigde een Vuelta-kombord aan wethouder sport, Nico Sommen. Het bord komt te hangen onder het plaatsnaambord op de Bredaseweg: waar de renners 16 augustus Baarle binnenrijden. Ook David Vermorken van Gilze-Rijen en Frank van Raak van Alphen-Chaam namen een bord in ontvangst.

Nico Sommen: “Het is natuurlijk heel bijzonder dat één van de grote drie wielerrondes Baarle-Nassau aandoet deze zomer. Bovendien is Baarle de enige plek waar de Vuelta dit jaar door België komt. Extra reden om hier een mooi evenement van te maken en ons unieke enclavedorp in de picture te zetten!”

De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland. Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. Op 16 augustus verwelkomen we het peloton in onze gemeente. De renners komen Baarle binnen vanuit Chaam via de Bredaseweg en rijden via de Chaamseweg, Hoogbraak en Nieuwstraat naar de Singel en het Sint Annaplein. Via de Alphenseweg vervolgen ze hun route richting Alphen.