Geef uw mening over duurzame energie in de gemeente

06 juli 2020

De gemeente Alphen-Chaam werkt in de energieregio West-Brabant mee aan de Regionale Energiestrategie (RES). Met de RES werken we samen aan een duurzame toekomst. In de RES staan de resultaten van vele onderzoeken, gesprekken en bijeenkomsten.

Haalbaar en betaalbaar

Een rode draad is dat West-Brabant werkt vanuit de ambitie dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar is. Met oog voor vernieuwingen en zorgvuldig gebruik van de ruimte. In de RES beschrijven we hoe en waar we als energieregio duurzame energie gaan opwekken. De Concept-RES is pas openbaar geworden.

Energietransitie is de overgang van fossiele brandstoffen als gas, olie en steenkool naar duurzame energie, zoals zonne- of windenergie. We gaan binnen de energieregio werken aan een opvolger van de RES, de RES 1.0. In dit document gaan we de plannen verder uitwerken.

Uw mening is belangrijk

Daarbij is de mening van inwoners uit de regio ontzettend belangrijk. Als betrokken inwoner krijgt u de ruimte voor het delen van uw vragen, wensen en verwachtingen. De energieregio West-Brabant heeft samen met het PON een vragenlijstonderzoek gemaakt voor inwoners uit de regio.

In die vragenlijst staan onder andere de onderstaande vragen:

  • Hoe kijk jij aan tegen zonne-energie, bijvoorbeeld op je dak of veld?
  • Wat verwacht je van de overheid als het gaat om energie besparen?
  • Op welke manier wil jij meedenken over de thema‚Äôs rond de RES?

Dit onderzoek loopt t/m 31 augustus. De uitkomsten hiervan worden opgenomen in de volgende versie, RES 1.0. Deze RES 1.0 moet van het Rijk uiterlijk 1 juli 2021 klaar zijn. Maar de regionale overheden willen het plan al in de eerste helft van 2021 definitief vaststellen.

Grijp jij de kans om mee te praten over windenergie, zonne-energie en de toekomst van jouw regio? Bezoek snel www.hetpon.nl/RES-west en doe mee met de internetconsultatie!