Gemeente Baarle-Nassau bedankt veteranen voor hun inzet

27 juni 2020
College overhandigt bloemetje aan Edwin Vermetten

Vandaag is het Veteranendag. Nederland bedankt de ruim 100.000 Nederlandse veteranen voor hun inzet in het verleden en bij de vredesoperaties die nu in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.
Alle veteranen (bekend bij Veteraneninstituut) in gemeente Baarle-Nassau ontvingen vandaag een boeket met een witte anjer. Bij veteraan Edwin Vermetten bracht het college persoonlijk een bloemetje langs.

Burgemeester Marjon de Hoon - Veelenturf: "Vanwege de coronacrisis gaat de fysieke bijeenkomst van landelijke Veteranendag in Den Haag vandaag niet door. Des te belangrijker om lokaal aandacht te hebben voor onze Baarlese veteranen, die zich waar ook ter wereld hebben ingezet voor vrede en vrijheid. Daarom een symbolische blijk van waardering en respect. Om onze dankbaarheid te tonen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden."

Het college en de gemeenteraad dragen deze week de witte anjer. In de vlaggenmast van het gemeentehuis wappert vandaag de Veteranenvlag als eerbetoon aan Nederlandse veteranen.
Veteranendag is altijd op de laatste zaterdag van juni. De Nederlandse Veteranendag is niet alleen voor veteranen zelf, maar voor iedereen. Meer weten over Nederlandse Veteranendag? Kijk op www.veteranendag.nl