Gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen ondertekenen nieuwe overeenkomst Meld Misdaad Anoniem

26 mei 2020

Op dinsdag 26 mei ondertekenden burgemeester Joerie Minses (Alphen-Chaam), Marjon de Hoon - Veelenturf (Baarle-Nassau) en Derk Alssema (Gilze en Rijen) de nieuwe overeenkomsten met Meld Misdaad Anoniem.

Wat is Meld Misdaad Anoniem?

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt geven over misdaad, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal.

Waardevolle meldingen

Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf is blij met de mogelijkheid om misdaad anoniem te melden “Ook in onze gemeente hebben wij steeds meer te maken met criminele activiteiten. Door de mogelijkheid om anoniem te blijven, is het voor inwoners laagdrempeliger om de telefoon te pakken en een verdachte situatie te melden. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Meld Misdaad Anoniem zorgt ervoor dat de informatie bij de politie terecht komt en de melder buiten beeld blijft.

In Baarle-Nassau komen er jaarlijks meerdere waardevolle meldingen binnen. Inwoners, bedrijven en recreanten hebben zóveel informatie die de politie en de gemeente kan helpen. Deze meldingen zijn onmisbaar voor het opsporen van bijvoorbeeld een drugslab, uitkeringsfraude of dealen. Uw buurt wordt er veiliger van!”

Hoe werkt het?

Mevrouw Krijnen van Meld Misdaad Anoniem legt uit: “In een vertrouwelijk gesprek met de melder nemen onze medewerkers de details van de melding door. Alle informatie die herleidbaar is naar de melder laten we uit de uiteindelijke melding die we naar de politie sturen. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd is, gaat de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.”

Hoe kunt u Meld Misdaad Anoniem bereiken?

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000; Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u altijd een melding doen via meldmisdaadanoniem.nl/melden