Gemeenteraad van Baarle-Nassau beveelt burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf aan voor herbenoeming

27 januari 2021
Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf met haar ambtsketen

De gemeenteraad van Baarle-Nassau beveelt huidig burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf aan voor herbenoeming voor een nieuwe periode van zes jaar. Dit werd 27 januari in de vergadering van de gemeenteraad bekendgemaakt door Lidy van Beek, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Op 1 juni 2021 verstrijkt de ambtstermijn van zes jaar en burgemeester Marjon de Hoon- Veelenturf heeft aangegeven voor een tweede ambtstermijn te willen gaan. Volgens een zorgvuldig proces heeft een vertrouwenscommissie van raadsleden zich beziggehouden met de vraag of de burgemeester in aanmerking komt voor herbenoeming.

Betrokken en bevlogen

Lidy van Beek: “De afgelopen zes jaar hebben we de burgemeester leren kennen als een zeer bevlogen en betrokken burgemeester. Ze weet wat er leeft onder inwoners en partners waarmee de gemeente samenwerkt. Mevrouw De Hoon-Veelenturf is een burgemeester die zichtbaar is en midden in onze samenleving staat, met een betrokkenheid die onze inwoners voelen. Op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking weet zij onze gemeente bovendien goed op de kaart te zetten en dat hebben we nodig. Wij zijn dan ook blij dat ook onze burgemeester een tweede termijn in onze bijzondere gemeente ambieert.”

Voordracht via Commissaris van de Koning

In een besloten raadsvergadering zijn vanavond de bevindingen van de vertrouwenscommissie besproken en besloot de raad om Marjon de Hoon-Veelenturf voor te dragen voor herbenoeming. De voordracht van de gemeenteraad wordt nu via de Commissaris van de Koning verstuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ambities

Burgemeester De Hoon-Veelenturf is blij met de aanbeveling van de gemeenteraad. “Ik ben heel dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. De afgelopen zes jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor deze mooie en bijzondere enclavegemeente en haar inwoners. Ik ben nog niet klaar. Naast het verder versterken van onze bestuurskracht aan zowel Belgische als Nederlandse zijde, wil ik Baarle-Nassau in de grensregio de positie geven die het verdient als proeftuin voor internationale samenwerking. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Na een positief besluit van de Minister over de herbenoeming van burgemeester De Hoon-Veelenturf volgt een Koninklijk Besluit en wordt zij in het voorjaar van 2021 voor een tweede termijn beëdigd als burgemeester van Baarle-Nassau.