Geslaagd topoverleg op gemeentehuis Baarle-Nassau over Belgisch-Nederlandse aanpak COVID-19

13 juli 2020

Vanmiddag ontvingen wij op ons gemeentehuis hoog bezoek. Wij verwelkomden de minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus, de Belgische minister van Binnenlandse zaken De Crem, een aantal Belgische Gourverneurs, Nederlandse commissarissen van de Koning en voorzitters van veiligheidsregio’s. Het gezelschap sprak over de uitdagingen waar de grensstreek mee te maken had in de bestrijding van het coronavirus om daar lessen uit te trekken voor de toekomst. Naast dit bezoek was er veel pers aanwezig, zoals het NOS-journaal, Omroep Brabant, BNR Nieuwsradio, RTV en BN DeStem.

Meer afstemming

“Zowel België als Nederland heeft forse maatregelen genomen. Maar je ziet dat sommige maatregelen in de grensregio’s schuren. We moeten er nu aan werken om bepaalde situaties te verbeteren. Afgesproken is dat er in de toekomst meer afstemming plaatsvindt tussen Nederland en België. Dat om er voor te om ervoor te zorgen dat mensen in de grensregio minder nadelige gevolgen ondervinden van de verschillen in aanpak”, aldus minister Grapperhaus. Minister De Crem liet weten dat de kans klein is dat de Belgische regering de grenzen sluit bij een eventuele volgende uitbraak.

Vereerd

Burgemeester Marjon de Hoon – Veelenturf: “Het was een grote eer dat wij dit gezelschap hier op ons gemeentehuis mochten ontvangen. Nergens zijn België en Nederland zo verweven als hier in ons Baarle. Grensoverschrijdende samenwerking is onze dagelijkse core business. Het is een goede zaak dat nu op dit niveau aandacht is voor de problematiek waar wij de afgelopen maanden tegenaan gelopen zijn.”