Heeft u ook een voetstapje gevonden?

23 november 2020

Heeft u ook een ‘voetje’ gevonden rond uw woning? Op dinsdagavond 17 november hield de politie een ‘Voetjesactie’ in Baarle-Nassau. Ze gingen in koppels de wijken en buurten van Baarle-Nassau in. Hun doel: mensen bewust maken van inbraakgevoelige situaties. 

Succesvolle actie

Tijdens de actie controleerden ze op niet afgesloten ramen en deuren. Het was een succesvolle actie waarbij ze diverse poorten aantroffen die niet afgesloten waren. Veel bewoners waren thuis en in een aantal gevallen spraken alerte buurtbewoners de politie aan. Bewoners werden direct bewust gemaakt van de aangetroffen situatie. Als bewoners niet thuis waren, liet de politie een "voetje" achter met daarop de tekst dat dit ook de voet van een inbreker had kunnen zijn.

Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Diefstallen vinden vaak plaats door de gelegenheid die wordt geboden. Bijvoorbeeld door een niet afgesloten deur of schuur. Maak het inbrekers niet te makkelijk! Kijk voor tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Bel bij een verdachte situatie altijd eerst 112!

Bent u lid van een buurtpreventiewhatsappgroep? Bel 112 en waarschuw vervolgens uw mede buurtbewoners in de whatsappgroep.