Hoogste punt projectbouw Maaijkant Ulicoten: 8 woningen einde 2021 gereed

30 juli 2021

Deze week was de eer aan wethouder Hans van Tilborg om de vlag te hijsen om het hoogste punt te vieren van 8 nieuwbouwwoningen in de nieuwe woonwijk Maaijkant 2e fase in Ulicoten. Het gaat om 3 levensloopbestendige woningen en 5 woningen voor starters. Aannemer J.A. van Gisbergen verwacht de woningen aan het einde van dit jaar op te kunnen leveren.

De levensloopbestendige woningen zijn, binnen de grenzen, verschillend en specifiek aangepast aan de wensen van de gebruikers. Daar tegenover staat het blok van 5 rijwoningen. Ze zijn met een prijs van rond de twee ton erg aantrekkelijk voor de starter. De hoekwoningen zijn net even anders (ruimer) en de percelen zijn groter. Het zijn allemaal energiezuinige woningen met zonnepanelen en warmtepompen, wat het wonen nog aangenamer en duurzamer maakt.

Welkome ontwikkeling voor Ulicoten

“Maaijkant is een woonwijk waar een mix van woningen worden gerealiseerd waar de markt om vraagt. Dit project is een welkome ontwikkeling in Ulicoten, waar na jaren nu weer gebouwd wordt. Ook met de druk op de woningmarkt is het een goede zaak dat hier starters uit Ulicoten hier de kans krijgen om tegen een aantrekkelijke prijs een woning te kopen. Maar ook voor onze inwoners die hier een levensloopbestendige woning kunnen betrekken. Naast dit project worden hier ook vrijstaande woningen gebouwd in eigen beheer”, geeft wethouder Hans van Tilborg aan.

Traditie

Eind 2020 is gestart met de bouw en nu liggen de dakpannen erop. Stilstaan bij het hoogste punt is een traditie die aannemer Van Gisbergen nooit vergeet. De middag werd druk bezocht. De toekomstige bewoners konden hun eigen woning bekijken en alvast kennis maken met de buren. Nu werkt de aannemer aan de afbouw en de oplevingen van de woningen.