Inloopbijeenkomsten nieuwe manier afval inzamelen per 1 januari 2022

07 oktober 2021
Foto emmertje

Vanaf 1 januari zamelen we afval op een nieuwe manier in. Daarover kreeg u vorige week al een brief. Vanaf 1 januari betaalt u voor de hoeveelheid restafval die u aanbiedt. Dit noemen we DIFTAR (gedifferentieerde tarieven ofwel betalen voor het aanbod van restafval). Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder restafval u heeft en hoe minder u betaalt voor het ophalen van dat restafval. Dus scheiden loont! Het IOK, de nieuwe afvalinzamelaar, ruilt uw containers halverwege november om.

Inloopbijeenkomsten

Wilt u meer informatie wat dit voor u betekent en hoe het werkt? Kom dan naar een van de inloopbijeenkomsten over DIFTAR:

  • Maandag 11 oktober, van 18.30 tot 20.30 uur, Bremerpoort in Ulicoten
  • Dinsdag 12 oktober, van 19.30 tot 22.00 uur, gemeentehuis Baarle-Nassau
  • Donderdag 28 oktober, van 19.30 tot 22.00 uur, gemeentehuis Baarle-Nassau

Gratis keukenemmertje

Om het scheiden voor u makkelijker te maken, kunt u een gratis keukenemmertje aanvragen voor het scheiden van GFT-afval. Het emmertje is een open model, zodat het vocht beter weg kan. Dit voorkomt onaangename geurtjes. U krijgt er ook een rolletje met biologisch composteerbare zakjes bij. Wilt u een keukenemmertje? Vraag er dan één gratis aan. U haalt het keukenemmertje zelf op tijdens een van de inloopbijeenkomsten. Of op onze gemeentewerf (Smederijstraat 4) op de eerste drie woensdagen van november (3, 7 en 10 november) van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer weten? Kijk op: www.baarle-nassau.nl/diftar.