Intochten Sinterklaas in Baarle en Ulicoten gaan niet door

30 oktober 2020

De traditionele intochten van Sinterklaas in Baarle en Ulicoten gaan dit jaar niet door. Tot die conclusie kwamen de burgemeesters van de gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog na goed overleg met de Sinterklaas comités. Door de aangescherpte coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk deze evenementen te organiseren.

Ook ontvangsten van Sinterklaas in Cultuurcentrum Baarle of door buurtverenigingen zijn niet mogelijk. Beide burgemeesters en de comités begrijpen dat dit voor veel inwoners een grote teleurstelling is. Maar gezien de omstandigheden zien we geen andere mogelijkheid.

Jammer

“De vrijwilligers van onze Sinterklaas comités steken elk jaar veel tijd en enthousiasme in het organiseren van een mooie Sinterklaasintocht. Het is ontzettend jammer dat dit door de corona-pandemie nu niet door kan gaan. Zeker ook omdat dit zo’n mooi feest is voor onze kinderen. Maar gezondheid en het terugdringen van de besmettingen staan voorop. Ik hoop natuurlijk voor alle kinderen dat we Sinterklaas en de Pieten volgend jaar gewoon weer feestelijk kunnen ontvangen!,” aldus Burgemeester De Hoon – Veelenturf van Baarle-Nassau.

Onderzoek naar digitaal alternatief

De burgemeesters vragen Sinterklaas om naar digitale alternatieven te zoeken om de kinderen in onze gemeente toch te verrassen. De comités slaan de handen ineen om samen met Sinterklaas te bedenken wat mogelijk is.

Landelijke intocht zonder publiek

De landelijke intocht in Nederland gaat wel door, maar zonder publiek. Waar de stoomboot precies aanmeert blijft geheim. Op zaterdag 14 november is de intocht vanaf 12.00 uur te zien op NPO3.

Vier Sinterklaas dit jaar thuis met het gezin

Het advies is om Sinterklaas en zijn pieten ook niet thuis te ontvangen om het aantal contactmomenten zo veel mogelijk te beperken. Voor het samenkomen met familie of vrienden geldt de landelijke richtlijn om deze groep te beperken tot maximaal drie personen per dag (uitgezonderd kinderen t/m 12 jaar).