Koninklijke onderscheiding voor 2 inwoners van Baarle-Nassau

03 juli 2020
Burgemeester met de twee decorandi

Staf van Aelst en Wim Singerling kregen 24 april het bijzondere nieuws dat ze zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje- Nassau. De daadwerkelijke uitreiking moest nog even wachten, vanwege de coronamaatregelen. Vandaag reikte burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf de koninklijke onderscheidingen uit, in het bijzijn van een klein gezelschap familie en vrienden. Gefeliciteerd!

Dhr. G.M. (Staf) van Aelst uit Baarle-Nassau

Dhr. Van Aelst zet zich al ruim 40 jaar intensief in als vrijwilliger.
In 1978 begon hij zijn vrijwilligerscarrière bij SVU Ulicoten. Hij was 20 jaar lang bestuurslid: eerst secretaris en daarna als voorzitter/secretaris. Vanaf 1988 was hij 15 jaar lang KNVB regio/cluster afgevaardigde veldvoetbal district Zuid I.

Daarna was dhr. Van Aelst 18 jaar lang actief bij voetbalvereniging Gloria UC. Vijf jaar als voorzitter en daarnaast als: beheerder van het clubhuis, medewerker van het clubhuis, verenigingsscheidsrechter, afgevaardigde bij de KNVB en als commissielid van de kamer van wedstrijdzaken KNVB Regio Zuid 1.
Sinds 2016 is dhr. Van Aelst actief binnen de Seniorenvereniging Baarle-Nassau. Eerst als bestuurslid en daarna als vicevoorzitter en voorzitter. Ook is hij lid van de werkgroep ‘jongeren’, de werkgroep reizen, de werkgroep open dag en de werkgroep 50-jarig bestaan.

Sinds 6 jaar is dhr. Van Aelst actief binnen Bridge Club Enclave. Als wedstrijdleider bij de bridgeavonden en sinds 2016 als bestuurslid en lid van de technische commissie .Sinds enkele jaren is hij ook wedstrijdleider voor de bridgeclub in Chaam.

5 Jaar geleden startte dhr. Van Aelst als vrijwilliger bij de Lokale Omroep Baarle. Hij verzorgt wekelijks een radioprogramma en verzorgt reportages op locatie.  

Dhr. W.M. (Wim) Singerling uit Baarle-Nassau

Dhr. Singerling zet zich al bijna 25 jaar (sinds 1996) intensief in voor vluchtelingen in de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Hij helpt mensen met inburgeren in Nederland. En ondersteunt hen bijvoorbeeld bij verhuizen, scholen uitzoeken, ouderavonden, doktersbezoeken.
Sinds 2015 organiseert dhr. Singerling samen met een pianist elke maand een muziekcafé voor ouderen en zieken bij Thebe verpleeghuis Aeneas.

Dhr. Singerling is sinds 2018 elke woensdagochtend 2 uur actief als vrijwilliger voor het ‘Praatpunt’ van bibliotheek Theek 5. Hij helpt vluchtelingen en immigranten om de Nederlandse taal te leren spreken.
Dhr. Singerling was 10 jaar actief als vrijwilliger voor de Pavelstichting, die vakanties voor groepen Russische weeskinderen naar Nederland organiseerde. Hij fungeerde als tolk Russisch en aanspreekpunt tussen kinderen en pleegouders.