La Vuelta: wat een feest!

23 augustus 2022
Afbeelding met gebouw, grond, buiten, persoon

Zondagmiddag 21 augustus was het zover. De doorkomst van de Ronde van Spanje door het enclavedorp Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Duizenden toeschouwers hadden langs het parcours zicht op de kopgroep en het peloton. Zowel de Belgische als Nederlandse inwoners en andere bezoekers juichten de wielrenners enthousiast toe met Spaanse, Nederlandse en Belgische vlaggetjes. Dit om de bijzondere positie van Baarle te benadrukken. Want hoewel de etappe door West-Brabant trok, passeerde het in Baarle-Nassau onontkoombaar meerdere malen de grens met Belgiƫ.

Burgemeester De Hoon-Veelenturf liep zelf voorop bij het uitdelen van de vlaggetjes aan het publiek. De terrassen zaten boordenvol en het goede weer maakte de sfeer compleet. Een doorkomst van slechts tien tot vijftien minuten. Maar met uren voorpret en een plezierige nazit.

Vooraf riepen we op om vooral een feestje te maken van de doorkomst van de Ronde van Spanje (La Vuelta) door Baarle-Nassau. Dat gebeurde dus ook. Veel vrijwilligers boden een helpende hand. De inwoners hielden netjes rekening met de verkeersmaatregelen en de parkeerverboden. En ook de horecagelegenheden speelden in op deze unieke gebeurtenis.

Gracias!