Mantelzorgcompliment 2021

03 september 2021

Als waardering voor mantelzorgers reiken we elk jaar het mantelzorgcompliment uit. Dit is een bedrag van 100 euro dat we op uw rekening overmaken. Jonge mantelzorgers (6 tot 24 jaar) kunnen een jongerencompliment aanvragen.

Bent u een mantelzorger?

U bent een mantelzorger als u voor langere tijd méér dan de gebruikelijke zorg geeft aan iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld in verband met een langdurige ziekte of handicap. Dit kan van uw partner, ouder of kind zijn, maar ook van een familielid, vriend of kennis.

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

De mantelzorger vraagt het compliment aan. Hiervoor gebruikt u het aanvraagformulier. De aanvraag moet vóór 1 december 2021 bij ons binnen zijn. Zijn er meer mantelzorgers voor één persoon? Spreek dan samen af wie het compliment aanvraagt.

Hoe vraagt u een mantelzorgcompliment aan?

Wilt u het mantelcompliment (vanaf 24 jaar) aanvragen? Download het aanvraagformulier (PDF, 183 kb) . U kunt het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis. U kunt het op verschillende manieren inleveren. Dit staat op het formulier.

Ben je een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot 24 jaar) kunnen zich aanmelden voor het jongerencompliment. Neem hiervoor contact op met Thomas Frankhuijzen van Contour de Twern. Bel of app naar 06 – 12128969. Je kunt ook mailen naar thomasfrankhuijzen@contourdetwern.nl.

Vragen?

Iedereen, van jong tot oud, kan gratis bij ons terecht met vragen over mantelzorg. Heeft u behoefte aan een luisterend oor, goed advies, praten met lotgenoten of leuke activiteiten? Of is het nodig om de accu weer eens op te laden? Neem dan contact op met Eveline Beemster van het dorpsteam, telefoonnummer 06-45160623. Zij denkt graag met u mee.