Mantelzorgcompliment 2022

07 september 2022
mantelzorg

Als waardering voor mantelzorgers reiken we elk jaar het mantelzorgcompliment uit. Dit is een bedrag van 100 euro, dat op uw rekening wordt overgemaakt. Jonge mantelzorgers (6 tot 24 jaar) kunnen een jongerencompliment aanvragen.

Bent u een mantelzorger?

U bent een mantelzorger als u voor langere tijd méér dan de gebruikelijke zorg geeft aan iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld in verband met een langdurige ziekte of handicap. Dit kan uw partner, ouder of kind zijn, maar ook een familielid, vriend of kennis.

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

De mantelzorger vraagt het compliment aan. Hiervoor gebruikt u het aanvraagformulier van de gemeente. De aanvraag moet vóór 1 december 2022 binnen zijn. Zijn er meer mantelzorgers voor één persoon? Spreek dan samen af wie het compliment aanvraagt.

Hoe vraag ik een mantelzorgcompliment aan?

Wilt u het mantelcompliment vanaf 24 jaar aanvragen? Ga dan naar onze website www.baarle-nassau.nl/mantelzorg en download het aanvraagformulier. U kunt het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis. U kunt het op verschillende manieren inleveren. Dit staat op het formulier.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (6 tot 24 jaar) kunnen zich aanmelden bij Djamil El Hatri van het dorpsteam. Bel of app naar 06 – 51282941, of stuur een mailtje naar djamilelhatri@contourdetwern.nl.

Heeft u nog vragen?

Iedereen kan gratis bij de gemeente terecht met vragen over mantelzorg. Heeft u behoefte aan een luisterend oor, goed advies, praten met lotgenoten of leuke activiteiten? Of is het nodig om de accu weer eens op te laden? Neem dan contact op met Eveline Beemster van het dorpsteam, telefoonnummer 06-45160623. Zij denkt graag met u mee.