Meedoen voor alle kinderen!

30 april 2021
Vijf kinderen die voetbaltraining krijgen van een trainer.

1 op de 13 kinderen in ons land leeft in armoede. Ook in onze gemeente zijn er kinderen die door geldgebrek niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Door de coronacrisis neemt het aantal kinderen in armoede alleen nog maar toe.

Kinderen mogen niet de dupe worden van financiƫle problemen in het gezin. Alle kinderen moeten kunnen meedoen! Daarom werkt onze gemeente samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant.

Kinderen waarvan de ouders de contributie voor de sportclub, muziek- of dansles niet kunnen betalen, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en bijvoorbeeld de kleding die nodig is om te gaan sporten of te dansen.

Meer informatie over de mogelijkheden en hoe u zich kunt aanmelden voor de fondsen vindt u op www.baarle-nassau.nl/jeugdfonds.

Niet alleen voor het kind, maar ook voor bijvoorbeeld een vereniging of muziekleraar kan het fijn zijn er zeker van te zijn dat het lesgeld/de contributie betaald wordt. Wijs uw leden/leerlingen daarom op de mogelijkheden!