Michel Tromp benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van Baarle-Nassau en directeur ABG

29 november 2019

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Baarle-Nassau heeft op 27 november Michel Tromp (46) benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van Baarle-Nassau. Het college is blij hem vanaf 1 februari te mogen verwelkomen. In Baarle-Nassau is hij geen onbekende, want in 2007 was hij hier al waarnemend gemeentesecretaris.

Michel Tromp werkte hiervoor als gemeentesecretaris bij gemeente Zevenaar, waar hij een gemeentelijke fusie begeleidde. Daarvoor was hij bijna 10 jaar gemeentesecretaris van gemeente Goirle. Over de vraag waarom hij weer terug komt, zegt Tromp: “Ik heb echt iets met die geografisch aparte, maar mooie gemeente met haar bijzondere historie. En omdat ik denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn.”

Het college van burgemeester en wethouders is erg blij met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris. Met de benoeming van Michel Tromp is de ondersteuning van het college in gemeente Baarle-Nassau weer geborgd en is de directie van de ABG-organisatie weer compleet. Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf: “Het college is ervan overtuigd met Michel iemand gevonden te hebben die met zijn ruime managementervaring én met zijn lokale kennis het gemeentebestuur goed kan adviseren en begeleiden in haar ambities. Ook kan hij een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de ABG-organisatie.”