Milieustraat blijft gesloten – aanbieden snoeihout op andere plaats mogelijk

02 april 2020

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus is de milieustraat aan de Smederijstraat 6 in Baarle-Nassau gesloten. Dit park is in beheer van een Belgische exploitant. Milieustraten in Vlaanderen gaan in principe weer open onder strikte voorwaarden. Na overleg met IOK (de Belgische exploitant) en OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij)  is besloten dat de milieustraat in Baarle-Nassau door de bijzondere enclavesituatie gesloten blijft.
De huis-aan-huis-inzameling van afval gaat gewoon door volgens het ophaalschema zoals dat op uw afvalkalender staat. Andere werkzaamheden, zoals het oplossen van storingen aan bijvoorbeeld de riolering, pakken we op de normale manier op.

Aanbieden snoeihout wel mogelijk

Er zijn veel inwoners die juist nu in de tuin aan het snoeien zijn. Daarom bieden wij inwoners van Alphen-Chaam en Baarle-Nassau de mogelijkheid om de komende weken op woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur snoeihout in te leveren. Dat kan op woensdag 8 en 15 april en donderdag 9 en 16 april bij de gemeentewerf in Baarle-Nassau, Smederijstraat 4. En op de zaterdagen 11 en 18 april van 09.00 uur tot 13.00 uur bij Kennes, Goudbergseweg 11 in Strijbeek en Van Iersel, Schootjesbaan in Riel.

Wat mag u aanbieden?

  • Alleen snoeiafval of blad, geen ander afval
  • Geen graszoden, gemaaid gras, zand of zwarte grond

Welke regels zijn er?

  • Alleen particulieren mogen snoeival inleveren; bedrijven niet
  • U moet uw milieupas laten zien
  • U mag maximaal 20 m3 snoeiafval brengen.

Houd u aan de regels van het RIVM

Daarnaast gelden de regels van het RIVM. Houd 1,5 meter afstand en volg de instructies van de medewerkers op.