Najaarskermis Baarle-Nassau afgelast

28 september 2020

De traditionele najaarskermis die altijd het eerste weekend van oktober plaatsvindt op het Sint Annaplein in Baarle-Nassau is afgelast. Burgemeester Marjon de Hoon - Veelenturf: “Gezien het toenemende aantal besmettingen van de afgelopen dagen, ook hier in de regio, is het helaas niet meer verantwoord om de kermis door te laten gaan.”

Coronamaatregelen

“Het strikt naleven van de coronamaatregelen staat nu voorop. Helaas gaan drukte en gezelligheid vaak niet samen met het hanteren van de 1,5 meter afstand. Ik kijk samen met onze inwoners uit naar de tijd dat we weer onbezorgd kunnen genieten van gezellige dorpsevenementen, zoals een kermis. Ik hoop dat we in juni extra kunnen genieten van onze voorjaarskermis”, vervolgt de burgemeester.

Geen kermisverbod

Na een regionaal kermisverbod eerder dit jaar, besloot de veiligheidsregio dat gemeenten alsnog kunnen overwegen om vanaf 1 oktober kermissen toe te staan of te organiseren. Daar stond het college vooralsnog positief tegenover. Ook had de burgemeester al extra veiligheidsmaatregelen genomen om van de kermis een coronaproof festijn te maken.