NL-Alert controlebericht 8 juni ook op NS-vertrekborden te zien

02 juni 2020

Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvangt u op uw mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro en vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS. Met het landelijke NL-Alert controlebericht kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. 

Wanneer NL-Alert?

NL-Alert waarschuwt en informeert u over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Zie u een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. 

Zo ontvangt u een NL-Alert

U ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoeft u niets te doen. Wanneer u een NL-Alert op uw mobiel ontvangt, laat uw telefoon een luid en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als u een koptelefoon of oortjes gebruikt.
NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.  

Bereik controlebericht

Het vorige controlebericht dat op 2 december 2019 is verzonden, werd door ruim 12,9 miljoen mensen van 12 jaar en ouder op de mobiele telefoon ontvangen (85%). Ongeveer 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op digitale vertrekborden van het openbaar vervoer en 150.000 mensen op digitale reclameschermen.