Noodverordening voor toezicht op evenementen van 100 personen en meer

13 maart 2020

Afgelopen donderdag heeft de minister-president aanvullende maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in het hele land tegen te gaan. Een van deze maatregelen betreft het verbieden van evenementen en bijeenkomsten van 100 personen en meer. Deze maatregel is afgekondigd van 13 tot en met 31 maart 2020 en geldt ook voor publieke locaties als musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden

Hoewel we zien dat veel organisatoren en bezoekers direct gehoor geven aan deze maatregelen door het aflasten of verzetten van hun evenementen of bijeenkomsten, hebben de ministers van zowel Medische Zorg en Sport als Justitie en Veiligheid de Veiligheidsregio’s de opdracht gegeven om toe te zien op de uitvoering van de afgelastingen. Om dit toezicht uit te kunnen voeren, hebben de voorzitters van de veiligheidsregio’s in Noord-Brabant een zogeheten noodverordening afgekondigd. Dit betekent dat activiteiten die in strijd met de afgekondigde maatregel plaatsvinden vanaf 13 maart strafbaar zijn.

Hier vindt u de Aanwijzing evenementen afgelasten (PDF, 229 kb)  en de Noodverordening coronavirus VRMWB (PDF, 1.197 kb) .