Ondertekening overeenkomst ‘De lanen van Baerle: startsein voor bouw 51 nieuwe woningen

22 december 2021
afbeelding met gras, personen, bord met tekst

Eerder deze week onthulden eigenaar Peter van Gisbergen van Gebr. Van Gisbergen en wethouder van Tilborg van de gemeente Baarle-Nassau het bouwbord van ‘De Lanen van Baerle’. Dit was het startsein voor de bouw van 51 nieuwe woningen op het braakliggende terrein achter De Uilenpoort.

Verschillende woningtypen

Het gaat om 12 twee-onder-één-kap woningen in het duurdere segment, 3 vrijstaande woningen, 11 gemiddeld geprijsde hoek- en rijwoningen, 3 duurdere hoekwoningen met garage, 8 starterswoningen, 7 levensloopbestendige seniorenwoningen en 7 hoek- en rijwoningen in de categorie ‘sociale huur’. Gekozen is voor eigentijdse, moderne architectuur goed passend in de omgeving. Het wordt een groene wijk met een speelvoorziening. Voor de realisatie hiervan is een werkgroep in het leven geroepen die bestaat uit basisschool de Uilenpoort, de natuurvereniging, de gemeente, Gebr. van Gisbergen en omwonenden.

Druk op de woningmarkt

De wethouder beschouwt de bouw van deze 51 extra woningen als een grote aanwinst voor Baarle-Nassau. “Ook in Baarle-Nassau kampen we met een groot tekort aan woningen. Deze nieuwe, duurzame woningen zorgen voor instroom én doorstroming op de woningmarkt. Er komen woningen voor jong en oud, want we willen een brede doelgroep de kans geven om hier te kunnen wonen. Naast seniorenwoningen en woningen in het duurdere segment komen er goedkopere woningen voor starters en huurders van Leystromen”, licht Hans van Tilborg toe.

Start bouw

Ook ondertekenden burgemeester Marjon de Hoon en de projectontwikkelaar de grondexploitatieovereenkomst. Dat betekent dat deze partijen met elkaar de intentie uitspreken om woningen te bouwen op deze locatie. De bestemmingsplanprocedure wordt op korte termijn in gang gezet. Peter van Gisbergen: “Wij kijken er naar uit om weer in Baarle-Nassau te kunnen bouwen. Afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure en vergunningverlening verwachten wij eind 2022 of in begin 2023 te kunnen starten met de bouw.”

Als de coronamaatregelen het toelaten, organiseert de aannemer op 15 februari een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. De verkoop start in februari of maart.