Online verlengen rijbewijs

12 oktober 2021
tekst RDW

Met ingang van 1 november kunt u uw rijbewijs online verlengen via de website van de RDW. U kunt uw rijbewijs dan na een paar dagen tijdens de openingstijden ophalen bij het gemeentekantoor. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Ook als u de categorie├źn op uw rijbewijs wilt uitbreiden, dus als u bijvoorbeeld een aanhangercertificaat of vrachtwagenrijbewijs heeft gehaald, kunt u dit online doen.

Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt, kan dat niet online. Daarvoor moet u langskomen.

Maakt u dan eerst een afspraak door te bellen met 14 013 of via onze website.

Wat heeft u nodig?

  • Geldige ID (Nederlands paspoort, rijbewijs of identiteitskaart met chip)

Alle paspoorten en identiteitskaarten hebben een chip. Alleen rijbewijzen uitgegeven na 14 november 2014 hebben een chip.

  • Pasfoto

Om uw rijbewijs online te verlengen (of om categorie├źn-uitbreiding aan te vragen), heeft u een pasfoto nodig. Deze laat u maken door een door de RDW erkende fotograaf of in een speciale fotocabine. U ziet op de website van de RDW waar dat kan. De fotograaf of fotocabine stuurt de foto digitaal en uw handtekening naar de RDW.

  • Mobiele telefoon

Dit moet een Android smartphone versie 6.0 of hoger zijn of een iPhone 7 of hoger met iOS versie 13 of hoger. Deze telefoons hebben een NFC chiplezer. De chiplezer is nodig om een identiteitscheck te kunnen doen.

  • DigiD-app met ID-check

Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. U betaalt via IDEAL. U kunt het rijbewijs bij het gemeentekantoor ophalen. U krijgt een e-mail van de RDW als het rijbewijs klaar ligt bij ons.

Meer informatie?

Wilt u meer weten. Kijk dan op www.rdw.nl.

Langskomen kan natuurlijk ook

Natuurlijk kunt u voor het verlengen van uw rijbewijs ook nog gewoon langskomen bij het gemeentekantoor. Maakt hu hiervoor wel eerst een afspraak. Dat kan telefonisch via 14 013 of digitaal via onze website.