Opening vernieuwde Generaal Maczeklaan en Leliestraat

23 december 2021
wethouders op nieuwe zebrapad

Vanmiddag openden wethouder Hans van Tilborg van gemeente Baarle-Nassau en schepen Philip Loots van gemeente Baarle-Hertog de vernieuwde Generaal Maczeklaan en de Leliestraat. De volledige bestrating is vervangen en een duurzaam regenwaterinfiltratieriool is aangelegd. We hebben meer groen geplant en de wegen voorzien van ledverlichting. Ook zijn ze ingericht als 30 km/uur weg.

Mooie aanwinst

Sinds vorige week zijn de wegen weer volledig open en afgelopen maandag werd het project opgeleverd. Hans van Tilborg: “Het is een mooie aanwinst voor Baarle na een langdurig voorbereidingstraject. Het plan voor deze straat hebben wij als gemeenten niet alleen gemaakt, maar samen met bewoners en de verkeersgroep. We zijn aannemer Van Eijck dankbaar dat het project keurig volgens planning en binnen het budget is uitgevoerd. Graag hadden we dit moment groots gevierd met de aannemer en omwonenden, maar dat is met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. De werkzaamheden hebben het afgelopen jaar voor de bewoners van deze straten voor wat ongemak gezorgd. Dat is niet voor niets geweest. Veel inwoners hebben mij al laten weten tevreden te zijn met het resultaat.”

Vlot verlopen

Philip Loots vult aan: “Het hele traject is heel vlot verlopen, van de participatie met de bewoners tot de uiteindelijke heraanleg. Ik denk dat iedereen heel tevreden is met het resultaat. Ik hoop dat we in 2022 op dezelfde vlotte manier kunnen werken aan de reconstructie van de Kapelstraat en in Zondereigen voor fase 3.”