Oproep Baarle-Nassau: winkel in? Mondkapje op

27 juli 2020

De gemeente Baarle-Nassau roept alle winkels in de dorpskern Baarle-Nassau op om het dragen van een mondkapje op te nemen in het deurbeleid. In de Belgische winkels in Baarle is het dragen van mondkapjes sinds afgelopen weekend verplicht. De gemeente komt met dit advies vanwege de grote drukte in het enclavedorp en om onduidelijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen.

“Iedereen is en blijft van harte welkom in Baarle. Dat geldt niet voor het coronavirus. Door met elkaar de maatregelen op te volgen, houden we corona onder controle. We merken dat de verwarring over maatregelen hiervan afleidt. Daarom komen we met het advies: winkel in? Mondkapje op”, licht burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf toe.

Veel maatregelen in Nederland en België zijn gelijk aan elkaar. Regelmatig de handen wassen, extra voorzichtig zijn met kwetsbare mensen en anderhalve meter afstand houden zijn bekende regels aan beide zijden van de grens. Specifiek voor mondkapjes gelden op dit moment verschillende regels in beide landen.

“Zeker als het druk is, lukt het niet altijd om 1,5 meter afstand te houden. Dit leidt tot vervelende situaties voor bezoekers en winkelpersoneel. Dat is een andere reden dat we komen met het advies: winkel in? Mondkapje op.”, aldus de burgemeester.