Optochten in Ulicoten en Baarle gaan weer niet door

14 januari 2022

De carnavalsverenigingen in Baarle en Ulicoten zijn in goed overleg met de burgemeesters tot het besluit gekomen om de carnavalsoptochten in 2022 wederom niet door te laten gaan. Over dit besluit is ook afstemming geweest met gemeente Alphen-Chaam die ook haar optochten heeft afgelast.

Teleurstelling

De carnavalsverenigingen de Grenszuukers en de Haaikneuters zijn samen met beide burgemeesters tot de conclusie gekomen dat het in dit coronatijdperk niet verantwoord is om een optocht, waarbij veel mensen op de been zijn, te organiseren. Zij begrijpen dat dit voor veel mensen een grote teleurstelling is, maar zien nu geen andere mogelijkheid dan de optocht af te blazen.

Veerkrachtig en creatief

Burgemeester Marjon de Hoon – Veelenturf: “Wat is het jammer dat dit mooie feest in onze bijzondere Baarlese gemeenschap ook dit jaar niet door kan gaan zoals we dat gewend zijn. In Baarle-Nassau zelfs voor de derde keer geen optocht. Tegelijkertijd zie ik ook hoe veerkrachtig en creatief onze carnavalsverenigingen zijn om carnaval toch op een alternatieve manier mogelijk te maken.”

Alternatieven

De carnavalsverenigingen willen carnaval zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze buigen zich nu over alternatieven in lijn met RIVM-richtlijnen. Meer informatie hierover is te vinden op de kanalen van beide verenigingen.