Persoonlijke boodschap van burgemeester De Hoon-Veelenturf

10 juli 2020

Beste inwoners van de gemeente Baarle-Nassau,

De afgelopen maanden hebben we een moeilijke periode doorgemaakt. De coronacrisis en de daaraan gekoppelde maatregelen waren voor iedereen, jong en oud, zwaar. Maar door voor elkaar klaar te staan, rekening te houden met elkaar en door de regels te volgen, is er sinds 1 juli weer meer mogelijk. Daar hebben we samen voor gezorgd, mijn complimenten!

En nu staat de zomervakantie voor de deur. Een periode om even afstand te nemen van werk of andere verplichtingen. Om tijd te maken voor dingen waar we normaal niet aan toe komen.

Maar het wordt wel een andere zomer dan we gewend zijn. Want het coronavirus is nog steeds onder ons. Het is belangrijk dat we ons allemaal aan de regels en de 1,5 meter afstand blijven houden. Want een opleving van het virus willen we hoe dan ook voorkomen.

Ik vier mijn vakantie deze zomer in Nederland. Onze vakantieplannen zijn vanwege het coronavirus aangepast. Dat maakt dat we grotendeels thuis in Baarle zijn. Tijd voor klussen in en rond huis, maar ook voor een fiets- of wandeltocht in onze prachtige omgeving. Ik kijk er naar uit!

Gaat u op reis naar het buitenland? Houd dan goed in de gaten wat wel en niet kan. En wat de coronaregels in het land van uw bestemming zijn. Kijk voor meer informatie op www.wijsopreis.nl.

Daarbij hoop ik dat het u ook op vakantie zal lukken om de coronamaatregelen na te leven. Dat u elkaar letterlijk de 1,5 meter ruimte geeft. Zodat we veilig kunnen genieten van een geplande reis of thuis vakantie kunnen vieren en een terrasje kunnen pakken.

Ik wens u ondanks de bestaande beperkingen een hele fijne zomervakantie!

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Met hartelijke vakantiegroet,

Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf