Post van de gemeente voortaan ook digitaal

16 oktober 2019

Elk jaar ontvangt u per post één of meer belastingaanslagen van ons. In 2020 kunt u de post ook digitaal in uw Berichtenbox op Mijnoverheid.nl ontvangen. Hiermee willen we onze digitale dienstverlening aan u vergroten. Als u voor de Berichtenbox kiest, ontvangt u de aanslag OZB en de WOZ-beschikking voortaan via MijnOverheid in uw Berichtenbox en niet meer per post. In de toekomst gaan we ook andere post digitaal versturen.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox van MijnOverheid is een soort van persoonlijke postbus, waarin u post en berichten  van verschillende overheidsinstanties kunt krijgen. Daarin ontvangt u post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de gemeente en andere overheidsinstanties.

Hoe kunt u zich aanmelden bij MijnOverheid?

Als u nog niet aangemeld bent bij MijnOverheid kunt u nog geen berichten via de Berichtenbox ontvangen. U moet dus eerst een account op www.mijnoverheid aanmaken en activeren. Dat doet u met uw DidiD in vier stappen. Heeft u nog geen DigiD? Dan moet u dat eerst regelen via www.digid.nl/aanvragen.

Controleer na uw registratie of de gemeente Baarle-Nassau is aangevinkt. Woont u in het buitenland en heeft u geen Nederlandse nationaliteit of bent u een bedrijf dan is het niet mogelijk om DigiD aan te vragen.

Heeft u de Berichtenbox al wel geactiveerd?

Als u nu al post ontvangt in uw Berichtenbox van andere instanties, dan moet u alleen inloggen op de Berichtenbox en de gemeente Baarle-Nassau toevoegen (aanvinken). U vindt het overzicht van organisaties bij ‘instellingen’. Als u de Berichtenbox niet activeert, blijft u de aanslagen per post ontvangen.

Winactie

Heeft u zich aangemeld voor MijnOverheid en de gemeente Baarle-Nassau aangevinkt? Dan maakt u kans op een van de drie cadeaubonnen ter waarde van 20 euro.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.mijnoverheid.nl tabblad ‘Berichtenbox”.