Project Zon op bedrijfsdaken: u kunt nú nog een scan aanvragen

23 oktober 2020

Wij hebben als gemeente de ambitie om in 2030 op minimaal 49% CO2-vermindering uit te komen. Zonnepanelen op bedrijfsdaken is een van de alternatieven om duurzame energie op te wekken. Zeker gezien het feit dat we in onze gemeente tientallen bedrijfsdaken hebben met een dakoppervlakte van meer dan duizend vierkante meter. Met het in juni opgestarte project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ hopen we dat zoveel mogelijk bedrijven zonnepanelen op hun dak plaatsen.

Door zonnepanelen op het dak van uw bedrijf  te plaatsen, kunt u zelf energie opwekken en tegelijk besparen op uw energierekening. Opgewekte stroom die u niet zelf gebruikt, levert u weer terug aan het net. Denkt u erover na? Vraag dan eerst een onafhankelijke dakscan aan.

Nog 20 dakscans te gaan

Binnen het project mogen we vijftig dakscans aanbieden tegen gereduceerd tarief.
U betaalt geen € 275,00 maar € 92,00; wij betalen de rest. Voor dat bedrag komt een zonnecoach van Enpuls op afspraak bij u langs om de mogelijkheden in kaart te brengen. Bijvoorbeeld of het pand geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen op het dak passen en hoeveel energie deze opleveren. De eerste dertig scans vonden inmiddels plaats.

Een ondernemer uit Baarle-Nassau: ‘We dachten al een tijdje: we doen het. Alle daken zijn net vernieuwd, het asbest is eraf… Op internet lazen we over die dakscan met korting. Dat kwam dus goed uit. De zonnecoach heeft duidelijke info gegeven en de kosten op een rij gezet. Die waren voor ons geen verrassing.’

Kansen niet laten liggen

We begrijpen dat u in deze coronatijd niet meteen aan zonnepanelen denkt. Maar toch is dit misschien juist wél het goede moment. Bovendien kunt u dit jaar nog tot 17 december meedoen aan de subsidieronde van het rijk. Ook bij de aanvraag kunnen we u ondersteunen. De subsidieronde is open vanaf dinsdag 24 november.

Liever volgend jaar?

Is 2020 voor u nog te vroeg? Dan biedt 2021 weer een nieuwe subsidieronde! We geven u graag meer informatie. Stuurt u daarvoor een e-mail naar duurzaamheid@abg.nl.