Provincie Noord-Brabant versterkt groene initiatieven

25 november 2020

Wilt u een bijenlint aanleggen, een bloemenstrook in de straat, een voedselbos aanleggen of hebt u een ander idee om uw woonomgeving groener te maken? De provincie Noord-Brabant kan u daarbij begeleiden. Vul de quickscan in of meld u aan voor een van de online workshops. Gaat u ook geld inzamelen ? Dan maakt u kans op een bijdrage tot 5000 euro van de provincie Noord-Brabant. 

Persoonlijke begeleiding

Het team van Crowdfunding VoorNatuur zorgt voor persoonlijke begeleiding van groene initiatiefnemers. Begeleiding is er voor groene initiatieven in alle soorten en maten. Kijk hier voor meer voorbeelden van initiatieven.

Start u een initiatief, dan begeleidt het team van Crowdfunding Voor Natuur u desgewenst in verschillende fasen:

1.    Concretiseren van het project en verhaal.  
Verder uitwerken van uw plannen en meedenken over het verhaal achter het initiatief.  
2.    Opbouwen van een betrokken netwerk. 
Om een groen idee succesvol te laten zijn, is het nodig om een grote groep mensen enthousiast te maken voor uw idee. Crowdfunding Voor Natuur  helpt met het voeren van een campagne voor meer bekendheid. 
3.    Financiering via crowdfunding en eventuele subsidie van maximaal 5.000 euro. 
Voor een groen idee is vaak ook geld nodig. U kunt via crowdfundingvoornatuur.nl geld inzamelen. Het team van Crowdfuncting Voor Natuur helpt met tips en tricks. Daarbij maken initiatieven kans op een bijdrage van maximaal €5.000 en maximaal 50% van het gestelde doelbedrag. De provincie Noord-Brabant stelt deze bijdrage beschikbaar. 

Workshops

Wilt u inspiratie opdoen of actief aan de slag gaan met uw groene idee? Meld u dan aan voor een van de workshops. De workshops zijn op locatie of online. Weten wanneer er een workshop is? Kijk op www.crowdfundingvoornatuur.nl/brabant. Daar kunt u zich ook aanmelden. 

Meer weten?

Kijk op www.crowdfundingvoornatuur.nl/brabant of bel via 020-3377055.