Raads- of commissielid iets voor u?

16 november 2021
afbeelding met persoon

Voelt u zich betrokken bij uw leefomgeving? Vindt u het belangrijk om mee te denken over de ontwikkelingen in onze gemeente Baarle-Nassau? Dan roep ik u van harte op om u aan te melden als gemeenteraads- of commissielid! De komende weken besteden we op de website en de gemeentepagina in Ons weekblad aandacht aan wat het betekent om raadslid te zijn.

Volgend jaar, op 16 maart zijn er verkiezingen. U kiest dan een nieuwe gemeenteraad, het hoogste orgaan van de gemeente. Daarbij is het belangrijk dat de gemeenteraad een goede afspiegeling is van de Baarlese samenleving. Jong en oud, man en vrouw, mensen met verschillende achtergronden.

Wat doet een raadslid?

Als raadslid neemt u besluiten en bent u verantwoordelijk voor belangrijke zaken. Denk hierbij aan de uitgaven en inkomsten van de gemeente, verkeersmaatregelen, inrichting  van groen, afvalwerking en de nieuwbouw van het Cultuurcentrum Baarle.  Maar ook over jeugdhulp en hoe we ouderen en mensen die extra zorg nodig hebben kunnen ondersteunen. 

Iedereen kan het!

Iedereen kan raadslid worden. U hoeft uw baan of studie er niet voor op te zeggen, want het is een geen voltijdfunctie. En u krijgt een maandelijkse vergoeding van ongeveer € 1.000,--. De beste manier om raadslid te worden is door u  aan te melden bij een bestaande politieke partij. Kijk voor een overzicht van de politieke partijen in Baarle-Nassau op www.baarle-nassau.nl/gemeenteraad

De komende weken leest u meer over wat het betekent om politiek actief te zijn in de gemeente. Ik hoop van harte dat deze columns u zullen inspireren en dat u mogelijk gaat zeggen: Raadslid, dat is iets voor mij!

Met hartelijke groet,

Marjon de Hoon-Veelenturf

Burgemeester