Raadslid: iets voor u?

24 december 2021

Deze week vertelt raadslid Jan van Tilburg van Fractie Van Tilburg, waarom hij raadslid is en wat dat in de praktijk betekent.

Strijden voor behoud van een zelfstandig Baarle

In de jaren negentig van de vorige eeuw was er eerst in Baarle-Hertog en later ook in Baarle-Nassau een groot risico op een herindeling. De beide gemeenten zouden hun zelfstandigheid verliezen en worden opgenomen in een grotere gemeente. Er kwam weerstand hiertegen en ik sloot me aan bij de beweging die ging strijden voor het behoud van de zelfstandigheid van zowel Hertog als Nassau. Met succes. Dat was voor mij de reden om politiek actief te worden.

Samen dingen bereiken voor inwoners

Het heeft wel degelijk zin om je overtuiging in te zetten als lid van de gemeenteraad. Op deze manier kun je samen met anderen werken aan het verbeteren van het bestuur van onze unieke gemeente. Samen kun je dingen bereiken waar al onze inwoners profijt van hebben.

Diverse onderwerpen

Of het nu gaat om onze verenigingen, onze scholen, kinderopvang, sociale voorzieningen, woningbouw, wegen en fietspaden, ruimte voor ondernemers, toerisme en recreatie, ons prachtige buitengebied en zeker ook een eerlijke kans voor onze boeren, onze agrarische sector. Over al deze zaken en nog veel meer, ligt er een taak voor onze gemeenteraad. Die bepaalt het beleid en het college van Burgemeester en Wethouders voert dit beleid uit.

Wordt politiek actief en maak het verschil!

Vanaf 1998 tot op de dag van vandaag ben ik hier vol overtuiging mee bezig geweest. Als raadslid en ook acht jaar als wethouder. Nog geen moment heb ik spijt gehad van mijn besluit om me in te zetten voor de lokale politiek. Voorlopig ga ik nog wel even door en ik kan het iedereen aanraden. Heb ook jij idee├źn om onze gemeente mooier, socialer of leefbaarder te maken? Wordt politiek actief en sluit je aan bij een politieke partij. Ook jij kunt het verschil maken.