Raadslid: iets voor u?

10 januari 2022
Afbeelding met persoon

Foto Eline Brok Fotografie

Deze week vertelt Gerda van den Broek, raadslid van het CDA, waarom ze raadslid is en wat dat in de praktijk betekent.

Sociale betrokkenheid.

Voordat ik raadslid ben geworden had ik altijd het idee dat dit niks voor mij zou zijn. Ik was wel sociaal betrokken als bestuurslid van de KVO en als coördinator bij de opstapbus. Toen de mogelijkheid er was om deel te nemen aan de cursus politiek actief heb ik me daar voor opgegeven om meer achtergrond te krijgen over de gemeentelijke politiek. Na deze cursus ging ik aan de slag als commissielid. Zo kwam ik op de lijst en werd ik raadslid.

De meerwaarde.

Als je interesse hebt om veel verschillende informatie op te doen, dan is raadslid zijn echt iets voor jou. Ook ik wil graag van alles weten. Er worden veel verschillende onderwerpen behandelt. Lang niet alle onderwerpen waren even bekend voor me. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd.

Raadslid.

In de praktijk betekent het dat je iedere week wel bezig bent met wat er speelt binnen de gemeente. Als er commissievergaderingen of raadsvergaderingen zijn ben je wel meer tijd kwijt om je voor te bereiden. Hoe groter de partij waar je lid van bent, hoe meer je onderling kunt verdelen en hoe minder tijd het kost. Je hebt wel tijd nodig om alle processen goed te begrijpen.

Jouw stem doet er toe.

Meepraten over wat je anders wilt kan binnen de commissies, de achterban of als raadslid. Zolang je thuis op de bank zit zal er niets zomaar veranderen. Dus kom van die bank en meld je bij een politieke partij!