Raadslid: iets voor u?

20 januari 2022
Foto Ludo

Deze week vertelt Ludo van Dun, raadslid van het BAARLE!, waarom hij raadslid is en wat dat in de praktijk betekent.

Het begin

Toen de nieuw opgerichte partij BAARLE ! in 2013 vroeg of ik voor Castelré in de partij wilde komen heb ik eerst nog wat getwijfeld. Want ‘Politiek is immers niets voor mij’. Maar ik was net gepensioneerd en had voldoende tijd. Dat deed me beslissen om aan te sluiten. Het partij programma gaf mijn zienswijze weer om Baarle zelfstandig te houden. En ook in Castelré moest het een en ander veranderen. Zo was er een groot gebrek aan acceptabel internet en was aandacht nodig voor het sluipverkeer. Met ruggensteun van de partij ben ik in 2015 in het project Midden-BrabantGlas gestapt om een betaalbare glasvezelverbinding te krijgen in het buitengebied. Die is uiteindelijk in 2018 aangelegd.

Verder groeien

Ik ben ingestapt om alleen in de achterban mee te denken. Maar na verloop van tijd wilde ik toch  meer doen. Zo kwam ik in een raadscommissie om mee te beslissen bij de voorbereiding op de raadsvergaderingen

Het echte werk

Toen een raadslid halverwege de huidige raadsperiode door ziekte langer afwezig was, besloot ik  hem voor die periode te vervangen. Dit heb ik twee jaar gedaan: tot het eind deze raadsperiode. Het vergt wel wat tijd. Maar meedenken en meebeslissen over belangrijke zaken heeft mijn grote interesse. Vooral als het over het buitengebied gaat: hier moet de eerste jaren nog wel het een en ander gebeuren. De leegstand van agrarische bedrijven en de grootschalige opwek van energie zijn voorbeelden van actuele punten waar nu over beslist moet worden.

Werving

Dus beschik je over wat vrije tijd en is je eigen leefomgeving je dierbaar? Denk dan eens na over het toetreden tot een van de politieke partijen! Het geeft steeds weer een goed gevoel als er een besluit is genomen waar je volledig achter staat.