Ronde van Spanje (La Vuelta) definitief niet door Baarle-Nassau dit jaar

01 mei 2020

De Ronde van Spanje start dit jaar definitief niet in Nederland. Het organisatiecomité van La Vuelta Holanda heeft zich teruggetrokken, waardoor La Vuelta niet start in Nederland.

Eerder werd bekend dat de Ronde van Spanje niet in augustus, maar later in het najaar gereden zou worden, door het verplaatsen van de Tour de France. Het verplaatsen van de drie etappes in Nederland, waaronder door onze gemeente, van augustus naar het najaar blijkt technisch niet haalbaar. Dit onder andere door problemen met de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode.

Naast de organisatorische hindernissen, vinden de projectorganisatie en de publieke partners het niet wenselijk om, in de grote onzekerheid die er heerst rond de situatie van het coronavirus, te koersen op een evenement wat veel publiek trekt in het najaar.

Of La Vuelta in 2022 zal starten in Nederland wordt de komende tijd uitgezocht. Zodra hierover meer bekend is, weten we ook wat dit betekent voor een eventuele doorkomst in onze gemeente. Meer informatie klik hier.