Samen voor een veilig buitengebied

09 mei 2022
Afbeelding met gras, buiten, boom, huis

Op dinsdag 3 mei 2022 voerden we controles uit in het buitengebied van Baarle-Nassau. Dat deden we op 15 locaties verspreid in de gemeente.

Tijdens deze controles gingen we in gesprek met inwoners en ondernemers over eventuele risico’s in het buitengebied. Denk hierbij aan inbraken of diefstallen. Ook maakten we pandeigenaren in het buitengebied ervan bewust dat zij kwetsbaar zijn voor louche huurders met criminele activiteiten als zij een ruimte verhuren.

We controleerden op bijvoorbeeld het gebruik van panden, bewoning en eventuele leegstand. Tijdens de controles hebben we gelukkig geen misstanden geconstateerd. We kregen tips van eigenaren of bewoners over bijvoorbeeld verdachte situaties in de buurt of crossen met motoren. Dit onderzoeken we. De komende tijd voeren we vaker zulke controles uit in ons buitengebied. Zo zorgen we samen voor een buitengebied waar veilig wonen, recreëren en ondernemen de standaard is.

Melden helpt!

Weet of vermoedt u dat er ergens sprake is van criminele activiteiten? Of wilt u een melding maken van bijvoorbeeld dat verdachte busje dat u al een paar keer gezien heeft? Blijf er dan niet mee lopen, maar meld het bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Wilt u liever anoniem blijven?

Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Online kunt ook een anonieme melding maken via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/.

Deze onafhankelijke meldlijn stuurt uw melding daarna geheel anoniem door naar ons en politie. U kunt erop vertrouwen dat wij gedegen onderzoek doen naar aanleiding van dergelijke meldingen.