Start aanleg kunstgrasvelden HC Baarle en Gloria UC

19 november 2020

De gemeente realiseert een kunstgras-hockeyveld en een kunstgras–voetbalveld voor HC Baarle en Gloria UC. Deze week is aannemer Antea begonnen met de werkzaamheden. Vanochtend gaven wethouder Nico Sommen, Johan Bertens (voorzitter HC Baarle) en Christ Goos (bestuurslid Gloria UC) het startsein.

De kunstgrasvelden komen naast elkaar te liggen op terrein van Gloria UC. Wethouder Sommen beschouwt dit als een mooi nieuw hoofdstuk voor sportief Baarle. “Het is natuurlijk mooi dat we eigenlijk eerder dan voorzien kunnen starten. Dat hebben we grotendeels te danken aan de fijne samenwerking met beide verenigingen. Ook fijn om te zien hoe deze verenigingen elkaar gevonden hebben, zodat ze elkaar kunnen versterken. Dat werpt duidelijk haar vruchten af! Als het deze winter niet al koud en nat wordt, kunnen we de velden in februari in gebruik nemen.”

Bouwproces

Inmiddels zijn de lichtmasten, die worden vervangen door led-verlichting, verwijderd. Nu worden de velden uit gegraven. De planning is om de onderbouw van de velden voor de kerst klaar te hebben. Deze onderbouw bestaat uit zand en een sporttechnische laag voor de demping. In het nieuwe jaar start de aannemer met de aanleg van het kunstgras zelf. Voor het verlijmen van de kunstgrasmat is belangrijk dat het droog is. Tot slot volgt de afbouw met het plaatsen van de hekwerken, doelen, de dug-outs en het aanbrengen van de toplaag.

Veilig

De velden worden van verantwoord materiaal vervaardigd. De infill - het materiaal dat tussen de kunstgrasvezels wordt gestrooid - van het hockeyveld bestaat alleen uit zand. Bij het voetbalveld gaat het om TPE-korrels, een veilige kunststof.