Start Zomerzoektocht Land van Mark en Merkske

24 juni 2022

De jaarlijkse zomerzoektocht van het Davidsfonds is van start gegaan. Op dinsdag 21 juni was de feestelijke start in Baarle-Nassau-Hertog. De zomerzoektocht is een culturele wandel- of fietsroute voor deelnemers van alle leeftijden. Tijdens de zoektocht gaat u op ‘schattenjacht’ tijdens een leuke daguitstap. De 36e editie van Vlaanderens grootste culturele zomerevenement is dit jaar uitgestippeld in de Noorderkempen.

Nu ook in Nederland

De zomerzoektocht wordt georganiseerd door het Davidsfonds in samenwerking met het samenwerkingsverband Land van Mark en Merkske. U gaat in Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau op zoek naar antwoorden. Dankzij de enclaves in Baarle is het de eerste keer dat de zoektocht ook door Nederland komt.

Ook de kolonies van Merksplas en Wortel en het erfgoed in het centrum van Hoogstraten staan in de kijker. Voorgaande edities brachten meer dan 10.000 deelnemers op de been.

Wandelen en fietsen

In ieder van de drie gemeenten is een wandeling uitgestippeld van 2,5 kilometer. Wie ze combineert met een fietstocht legt 45 kilometer af. Deelnemen aan de zoektocht kan tot en met 21 september. De zoektochtbrochure kunt u kopen via het Davidsfonds of bij de onthaalpunten van Toerisme Baarle-Hertog-Nassau (Singel 1, 5111 CC Baarle-Nassau) of Toerisme Hoogstraten (Vrijheid 149).