Twee panden in Baarle-Nassau gesloten na vondst van een grote hoeveelheid harddrugs en softdrugs

24 april 2020

In Baarle-Nassau zijn gisteren twee panden gesloten wegens overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester De Hoon – Veelenturf van de gemeente Baarle-Nassau besloten. Een woning op bungalowpark L’Air Pur in Baarle-Nassau is voor de duur van 3 maanden gesloten en een bedrijfspand aan de Chaamseweg voor een periode van 6 maanden.

Op 10 maart 2020 trof de politie in deze panden grote hoeveelheden softdrugs en harddrugs aan. In de woning lag 7 kilo harddrugs (amfetamine en ketamine) en 52 kilo softdrugs (hennep). In het bedrijfspand lag 10 kilo softdrugs (hennep). Ook werden er twee vuurwapens en tienduizenden euro's aan contant geld gevonden. Bij de inval heeft de politie ook 8 auto's in beslag genomen en zijn er 7 verdachten aangehouden.

Met deze tijdelijke sluitingen wil de gemeente Baarle-Nassau een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Melden helpt!

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Baarle-Nassau, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester De Hoon - Veelenturf roept daarom de inwoners van gemeente Baarle-Nassau op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Baarle-Nassau.