Verbeter je leefstijl met CooL+

14 december 2021
Afbeelding met tekst Cool +

Na de kerstvakantie starten we, samen met de leefstijlcoaches een nieuwe CooL+-groep. Het is een beproefde en unieke kans om je leefstijl te verbeteren en daarmee je weerstand tegen allerlei kwalen te verhogen. Doe mee en meld je nu aan!

Voor wie is CooL+?

CooL+ is er voor alle volwassenen in onze gemeente. We werken samen met leefstijlcoaches waardoor we een uniek programma bieden met individuele en groepsbegeleiding op leefstijl (=CooL) en een intensief maar ook heel gezellig sportprogramma (de +- van deze formule). Na de kerstvakantie begint er een groep in Baarle-Nassau.

Voor mensen met overgewicht

CooL+ is voor mensen met overgewicht. Om precies te zijn: mensen met een BMI van meer dan 30. Ook inwoners met een BMI van 25 en een verhoogde kans op een chronische ziekte, kunnen meedoen. De zorgverzekeraar betaalt dan de inzet van de leefstijlcoach vanuit het basispakket. De huisarts weet ervan en ondersteunt het programma.

Twee jaar

CooL+ duurt twee jaar. In ieder jaar krijgt elke deelnemer vier individuele gesprekken en acht thema-bijeenkomsten over allerlei aspecten van leefstijl: voeding, beweging, slapen, stress enzovoort. De leefstijlcoach is in feite de persoonlijke begeleider van de deelnemer in de reis naar een gezondere leefstijl. Voor diverse thema’s zetten we specialisten (zoals een diëtiste) in.

Sporten

Wij zorgen voor het sport- en beweegprogramma. Een sportcoach verzorgt tien weken lang twee keer per week een op maat toegesneden sportprogramma in een binnen- of buitensportaccommodatie in het eigen dorp. Voor dit aanvullende deel op CooL, de +-factor dus, betaalt de deelnemer € 60,00. We zorgen er ook voor, dat ook deze gedragsverandering blijvend kan zijn. Met andere woorden: na de 20 sportlessen kan de deelnemer in eenzelfde opzet verdergaan met sporten. Daarvoor werken we samen met atletiekvereniging Gloria Atletiek.

We beginnen op woensdag 19 januari

Aanmelden

Aanmelden kunt u bij één van de twee leefstijlcoaches:

Kies voor effectief maar ook gezellig bewegen! Kies voor je lijf! Succes gegarandeerd. Dus meld je nu aan!