Vergroot uw weerstand: doe mee aan CooL+!

03 september 2020

Meer bewegen, anders eten. U hoort het dagelijks en overal. Deze en andere verbeteringen in uw leefstijl zorgen voor flinke gezondheidswinst en een betere weerstand. En dat is in deze tijd van een pandemie mooi meegenomen! Belangrijkste winst die deelnemers aan CooL+ boeken, is dat ze zich gelukkiger voelen. Gun uzelf ook dat geluk en doe mee! CooL+ start binnenkort ook in onze gemeente.

Wat is CooL+?

Uw huisarts, zorgverzekeraar en de gemeente werken samen met leefstijlcoach Janneke Hermsen aan CooL+. CooL+ is een combinatie van het leefstijlprogramma CooL! van de zorgverzekeraars en het beweegprogramma voor chronische patiënten dat de gemeente organiseert. Samen komen we tot een twee jaar durend programma waarin u:

  • jaarlijks vier individuele gesprekken met de leefstijlcoach krijgt;
  • acht keer een themabijeenkomst bijwoont;
  • twee keer per week gaat sporten onder leiding van een buurtsportcoach van de gemeente.

Ook zijn individuele consulten bij een diëtiste mogelijk. Inhoudelijk gaat CooL+ dus over sporten en bewegen, over voeding, gedrag, stress, slapen en ontspanning.

Wie kan meedoen?

Met CooL+ kunnen inwoners van 18 jaar en ouder met een BMI (=body mass index) van 25 of meer en een verhoogd risico op chronische aandoeningen zoals diabetes 2 of hart- of longproblemen meedoen. Als uw BMI 30 of meer is, kunt u sowieso meedoen. De eigen bijdrage voor CooL+ is € 60,00. Dit vergoeden veel verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Als u na het eerste sportblok van 20 lessen doorstroomt naar het vervolgprogramma (voor wat betreft het sporten), dan betaalt u de contributie die bij die club hoort. Het leefstijlprogramma loopt dan nog gewoon door, totdat de twee jaar zijn volgemaakt.

CooL+ loopt momenteel in Alphen en Rijen. Binnenkort starten nieuwe groepen in Gilze, Baarle-Nassau en Chaam. In november gaat ook een extra groep starten in Rijen, omdat daar alweer veel nieuwe aanmeldingen zijn binnengekomen.

Aanmelden doet u zo

Voor alle groepen kunt u zich nu aanmelden bij leefstijlcoach Janneke Hermsen. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer 06 – 52 64 13 93 of per mail via info@enjoyyours.nl. Aanmelden kan ook via uw eigen huisarts of praktijkondersteuner. Na uw aanmelding maakt de leefstijlcoach een afspraak voor een intakegesprek.