Vervangen waterleidingen “Vijf straten buurt Samen Sterk”

27 maart 2020
Ondanks het coronavirus gaan de gewone werkzaamheden nog wel door.

Brabant Water vervangt de waterleidingen in de Cor van der Bokstraat, Titus Brandsmastraat, Bruhezestraat en De La Sallestraat. De werkzaamheden starten op maandag 30 maart en duren ongeveer 7 weken. Aannemer Rasenberg APK voert de werkzaamheden uit.

Deze werkzaamheden lopen vooruit op de gemeentelijke reconstructie van deze straten dit najaar. Kijk voor informatie over de reconstructie van deze straten op baarle-nassau.nl/reconstructie.

Welke overlast kunt u ervaren?

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten beperkt bereikbaar. Er zijn momenten dat de aannemer de huisaansluitingen over moet zetten op de nieuwe waterleiding. De bewoners hebben dan tijdelijk geen water. Omdat veel mensen de komende periode thuis zijn, hebben Brabant Water en de aannemer hun werkwijze aangepast. Hierdoor zijn woningen tijdens de werkzaamheden niet langer dan een half uur per dag afgesloten van water. De aannemer informeert de bewoners tijdig hierover met een kaartje in de brievenbus. De werkzaamheden zijn allemaal in de buitenlucht. De medewerkers hoeven bij niemand binnen te zijn. Als werk aan een waterleiding in huis of in de voortuin nodig is, komen medewerkers later nog een keer terug. Nadat de coronamaatregelen voorbij zijn.

Extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken

De aannemer heeft richtlijnen opgesteld om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Medewerkers die een risico kunnen vormen door ziekteverschijnselen of andere oorzaken, blijven thuis. Voor de medewerkers zijn extra aangescherpte hygiënemaatregelen. De medewerkers pauzeren niet gezamenlijk in een voertuig of schaftkeet. De benodigde overleggen zijn in de buitenlucht, zodat de medewerkers zich aan de verplichte minimale afstand van anderhalve meter kunnen houden.

Wat verwachten we van u?

Als u niet in deze straten hoeft te zijn, vragen we u hier niet te parkeren of doorheen te rijden of wandelen. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.waterstoring.nl. De bewoners van de vijf straten ontvangen een brief met contactgegevens van de uitvoerder ter plaatse. Spreek de medewerkers ter plaatse niet direct aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Stel ze per mail of telefoon via de contactgegevens in de brief.