Wat betekent de avondklok voor inwoners van Baarle?

22 januari 2021

Vanaf 23 januari geldt in Nederland een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends. Dat betekent dat de inwoners van Baarle-Nassau zich tussen dat tijdstip niet op de openbare weg mogen bevinden. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus.

Verschillen België en Nederland en recht van doorgang

Baarle-Hertog (België) is al vanaf de zomer vertrouwd met een avondklok van 00.00 uur tot 05.00 uur. Dat betekent dat we in Baarle nu met verschillende avondklokken te maken hebben. Voor de inwoners van Baarle-Nassau geldt dat ze van 04.30 uur tot 05.00 uur ‘recht van doorgang’ hebben en voor die van Baarle-Hertog van 21.00 uur tot 00.00 uur. Het is wel van belang dat je bij controle kunt aantonen waar je woont, bijvoorbeeld met je identiteitsbewijs

Bezoek

Ben je als inwoner van Baarle-Hertog op bezoek bij familie of vrienden aan Nederlandse zijde? Dan moet je voor 21.00 uur naar huis vertrekken. Je mag je na 21.00 uur niet meer in Nederland bevinden en je moet in Baarle-Hertog voor middernacht thuis zijn. Uiteraard geldt ook voor de inwoners van Baarle-Nassau dat ze om 21.00 uur binnen moeten zijn.

Voor meer informatie voor inwoners van Baarle-Nassau kijk hier.

Voor meer informatie voor inwoners van Baarle-Hertog kijk hier.