Wat vindt u van het masterplan centrum Baarle?

09 april 2021
Geanimeerde afbeelding van het plan voor het centrum van Baarle-Nassau.

Hoe kunnen we het centrum van Baarle een boost geven? Deze week konden inwoners en ondernemers tijdens 2 meedenksessies reageren op de eerste schetsen voor de openbare ruimte in het centrum. Denk aan parkeren, wandelroutes, terrassen, maar ook de gewenste sfeer en de bijbehorende inrichting van bijvoorbeeld de Singel, de Loswal en het Sint Annaplein.

Hier kunt u de presentatie van deze sessies bekijken (PDF, 31.892 kb)  waarin we voorstellen hoe we het centrum mooier kunnen maken.

Eerste schetsen en plannen

Op 9 juli 2020 organiseerde gemeente Baarle-Nassau een eerste avond over het Masterplan Centrum Baarle. De bijeenkomst voor inwoners van gemeente Baarle-Hertog was op 14 oktober. De opbrengst van deze avonden verwerkte het stedenbouwkundig bureau Wissing in een plan om de kwaliteit centrum van Baarle te verbeteren.

Reageren op de plannen?

Tijdens de meedenksessies ontvingen we veel positieve reacties en goede suggesties. Wilt u nog reageren op het masterplan centrum? Stuur dan uiterlijk 16 april 2021 uw reactie per e-mail naar Toon van den Wijngaard, de gemeentelijke projectleider van het Masterplan Centrum Baarle: toonvandenwijngaard@abg.nl. De reacties verwerken we in het definitieve masterplan centrum, dat op 24 juni aanstaande op de agenda staat ter vaststelling in het GOB-plenair.

Foto: visual loswal