Wilt u ook advies van onze energiecoaches?

19 maart 2021
Energiecoach Toon van Kaam bij thermostaat.

Onze energiecoaches helpen u gratis bij het maken van een plan voor energiebesparing in huis. Regelmatig zetten we een energiecoach in de schijnwerpers. Ze vertellen over hun activiteiten en waarom zij het belangrijk vinden zich in te zetten als energiecoach. Deze keer Toon van Kaam.

Toon van Kaam

Ik ben Toon van Kaam, energiecoach en inwoner van Baarle-Nassau. Ik heb een HBO werktuigbouw opleiding gevolgd en daarna nog diverse vervolgopleidingen. Zoal verwarming, koeling, ventilatie en een cursus energiecoördinator. Ik heb bij diverse bedrijven gewerkt en veel ervaring op gedaan met het realiseren van energiebesparing van processen en gebouwen. Daarna werkte ik nog 7 jaar als adviseur en het managen van installaties in projecten, zoals voetbalstadions en distributiecentra. Na mijn pensionering heb ik steeds de ontwikkelingen in de branche gevolgd. Vorig jaar volgde ik de opleiding tot energiecoach bij de gemeente.

Waarom ging je aan de slag als energiecoach?

Ik draag graag mijn steentje bij om het klimaat te verbeteren. Ook wil ik de ervaring die ik heb opgedaan doorgeven aan de bewoners van mijn gemeente. Wat de overheden doen is heel belangrijk, maar ik ben van mening dat wij als particulieren ook belangrijk zijn om de energiedoelen voor 2030 en 2050 te halen.

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach kun je mensen bewust maken dat wij met zijn allen onverantwoord bezig zijn met het klimaat. En dat het bijna altijd een win-win situatie is als je investeert in energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld door met een stappenplan over te gaan naar het geheel elektrisch verwarmen van onze woningen.

Hoe kunnen inwoners stappen zetten met energie besparen?

Mensen gaan stappen zetten als ze zien dat kleine investeringen al lonend zijn om resultaat te krijgen. Zeker met de huidige  lage rentes zijn investeringen die een besparing op kunnen leveren van 20% en meer heel interessant. En uiteindelijk natuurlijk ook goed voor het klimaat. 
Ik hoop dat de mensen in onze gemeente veel gebruik zullen maken van de energiecoaches in Baarle-Nassau, want 2030 is nog ver weg maar ook dichtbij!

Wilt u ook advies van een van onze energiecoaches?

Maak een afspraak via www.regionaalenergieloket.nl/baarle-nassau (klik op energiecoach aan huis).Of bel naar: 088-525 41 10 en vraag naar energiecoach Baarle-Nassau.