Wilt u ook advies van onze energiecoaches?

16 april 2021
Foto van Aad van Elswijk.

Onze energiecoaches helpen u gratis bij het maken van een plan voor energiebesparing in huis. Regelmatig zetten we een energiecoach in de schijnwerpers. Ze vertellen over hun activiteiten en waarom zij het belangrijk vinden zich in te zetten als energiecoach. Deze keer Aad van Elswijk.

Aad van Elswijk

Ik ben Aad van Elswijk, energiecoach in onze gemeente. Ik woon sinds 1973 in Baarle-Nassau en ben sinds vorig jaar met pensioen. Na mijn technische opleiding werkte ik bij diverse bedrijven. Bijvoorbeeld als bedrijfsleider bij een bedrijf in isolatiesysteembouw. En de laatste jaren bij Haneveer in Baarle-Hertog als adviseur/verkoper van ramen en deuren. Bij dit bedrijf heb ik veel mensen geadviseerd bij het vervangen van oude ramenen deuren voor nieuwe geisoleerde kozijnen met HR++ beglazing.

Energie besparen had in mijn werk, maar heeft ook nu privé mijn belangstelling. Want besparen begint bij een goede isolatie van je huis. Vorig jaar heb ik ook zonnepanelen op mijn dak gelegd. Dat levert een flinke besparing op. Zeker nu je de BTW van je investering terug kunt vragen. De terugverdientijd is daardoor flink verkort.

Waarom ging je aan de slag als energiecoach?

Omdat we beter met onze planeet moeten omgaan is energiebesparing een belangrijk item geworden. Want we willen ook voor onze kinderen en kleinkinderen een leefbare planeet achterlaten. Als energiecoach draag ik daar graag een steentje aan bij. Vaak kun je met redelijk eenvoudige ingrepen je energieverbruik beperken. Daarbij snijdt het mes gelijk aan twee kanten: je bespaart financieel op je energiekosten en je zorgt voor meer comfort in huis.

Wat doet een energiecoach?

Mijn rol als energiecoach is het adviseren van inwoners, niet de verkoop van goederen of diensten. Ik adviseer dorpsgenoten graag welke maatregelen ze kunnen nemen voor een beter energiebeheer. Na dit advies kunnen ze bij diverse bedrijven een offerte aanvragen. Of zelf de besparingen uitvoeren.

Hoe kunnen inwoners stappen zetten met energie besparen?

Bij de maatregelen is het belangrijk om goed te kijken naar de kosten en de besparingen. Wat is bijvoorbeeld de terugverdientijd? En welk budget is beschikbaar? Maar zeker de kleine maatregelen hoeven niet veel geld te kosten en leveren vaak al veel besparingen en leefcomfort op. Wij als energiecoachen willen daarbij graag adviseren en de weg wijzen.

Wilt u ook advies van een van onze energiecoaches?

Maak een afspraak via www.regionaalenergieloket.nl/baarle-nassau (klik op energiecoach aan huis). Of bel naar: 088-525 41 10 en vraag naar energiecoach Baarle-Nassau.