Winnaars fotowedstrijd ‘Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers’

11 december 2019
Feestelijke opening tentoonstelling en onthulling prijswinnaars fotowedstrijd

Tijdens Nationale Vrijwilligersdag afgelopen zaterdag 7 december stonden vrijwilligers uit Baarle in de schijnwerpers. De fototentoonstelling ‘Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers’ werd feestelijk geopend. En de jury maakte de prijswinnaars van de fotowedstrijd bekend. De organisatie lag in handen van de dorpsverbinder Eveline Beemster van Vrijwilligerspunt Baarle. Ruim 100 belangstellenden waren erbij. 

“Als gemeentebestuur zijn we enorm trots op de inzet van onze vrijwilligers. Ze vormen de lijm in de samenleving en verdienen het om op deze manier zichtbaar gemaakt te worden. Vrijwilligerswerk maakt dat er leuke activiteiten georganiseerd worden en draagt bij aan sociale contacten. Ik hoop dat deze wedstrijd meer mensen inspireert om vrijwilligerswerk te doen”, gaf wethouder Nico Sommen aan. 

Opening fototentoonstelling: 30 mooie foto’s met mooie verhalen

Om 15.30 uur werd de fototentoonstelling ‘Vrijwilligerswerk Baarle in de schijnwerpers’ geopend. De jury was onder de indruk van de 147 inzendingen. Mooie foto’s met mooie verhalen. Ze kozen 30 foto’s uit voor de tentoonstelling. Wil je de expositie ook bekijken? Dat kan tot het einde van het jaar in Bibliotheek Theek 5. 

Juryleden maken prijswinnende foto’s bekend

Na de opening van de tentoonstelling maakten juryleden wethouder Nico Sommen, directeur van Cultuurcentrum Baarle Wim Vervoort, en fotograaf Marcel Thomassen de 6 winnende foto’s bekend. De prijswinnaars kregen een Enclavebon en een bos bloemen. 

Categorie 18+

1e prijs

Klusvrijwilliger en maatje Menno helpt een echtpaar met allerhande werkzaamheden die ze door omstandigheden niet zelf kunnen doen. Zoals ze zelf zeggen: Onbetaalbaar! 

2e prijs 

Vrijwilligers en deelnemers Soos Stuif es in tijdens 45 jarig jubileum. Om de week op vrijdagavond gaat het dak eraf in de aula van cultuurcentrum Baarle. Een club van gedreven vrijwilligers zorgt er dan voor dat inwoners met een beperking heerlijk uit hun bol kunnen gaan op fijne muziek. 

3e prijs 

Vrijwilligers CoderDojo. Bij een CoderDojo leren kinderen en jongeren van 7 tot 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken en meer. Maar oudere deelnemers zijn ook welkom. Koen Wouters is één van de vrijwilligers in Baarle. Ze hebben een tof team en leren de deelnemers enorm veel. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en ‘kick ass’ ervaring. 

Categorie 18-

1e prijs 

Leerlingen van middelbare school de la Salle Baarle doen een dagje vrijwilligerswerk bij Zonnebloem Baarle. Ze maken hier een enclavewandeling en staan bij het huis waar de grens door loopt. 

2e prijs 

Vrijwilligers van Afterscoolradio: kids zetten zich vrijwillig in om samen een tof radioprogramma te maken bij Omroep Baarle. 

3e prijs 

Vrijwillige jeugdtrainers van Gloria Atletiek in actie. Wekelijks helpen veel vrijwilligers om jong en oud te kunnen laten sporten. Goed voor body en geest en om iets voor elkaar over te hebben. 

Ook vrijwilliger worden?

De meeste clubs en verenigingen zijn altijd op zoek naar helpende handen. Heb je interesse of wil je meer weten? Kijk dan op www.vrijwilligerspuntbaarle.nl en ga eens een gesprekje aan met dorpsverbinder Eveline Beemster: evelinebeemster@contourdetwern.nl,  telefoonnummer 06- 45160623.