De VoorzieningenWijzer: Hulp bij toeslagen en regelingen

5 juni 2024

Er bestaan veel toeslagen en regelingen als u met weinig geld moet rondkomen. Maar hoe weet u nu voor welke toeslag of regeling u wel of niet gebruik kunt maken? Dat kan nog best ingewikkeld zijn.

En dat geldt niet alleen voor toeslagen en regelingen: ook bij het afsluiten van een zorgverzekering, energieleverancier en het invullen van de Belastingaangifte zien we dat mensen niet goed weten van welke regelingen ze gebruik kunnen maken.

Misschien kunt u ook gebruik maken van bepaalde bijdragen of toeslagen. Of kunt u overstappen naar een meer passende verzekering of energieleverancier. Wij wijzen u graag de weg en helpen u direct bij het aanvragen of overstappen. Wist u dat huishoudens na het invullen van de VoorzieningenWijzer tot gemiddeld € 500 per jaar besparen? Maar misschien wel nog belangrijker: dat er weer rust en overzicht is omdat de geldzaken op orde zijn.

Wat geldt voor u?

Als u in onze gemeente woont kunt u gratis gebruik maken van De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is te vinden op de website: www.datgeldtvoormij.nl. Het invullen van De VoorzieningenWijzer is anoniem: u hoeft geen gegevens te delen met de gemeente als u dat niet wil.

Op de website www.datgeldtvoormij.nl kan u bekijken of u gebruik kan maken van gemeentelijke regelingen of landelijke toeslagen. Ook kunt u energiecontracten of zorgverzekeringen vergelijken. U kunt via de Voorzieningenwijzer direct verschillende regelingen aanvragen.

U kunt de Voorzieningenwijzer zelf of samen met een bekende/ vrijwilliger/ hulpverlener invullen. Heeft u extra hulp nodig bij het invullen? Dan kunt u op de website via de knop ‘SAMEN DOEN’ een afspraak maken. U kunt ook altijd (zonder afspraak) langskomen bij een van de Budgetcafés :

  • Baarle-Nassau: maandag van 9.00 tot 10.30 uur in gemeentehuis Baarle-Nassau (Singel 1)
  • Alphen: dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur in Het Trefpunt bij Cultureel Centrum Den Heuvel (Heuvelstraat 5)
  • Gilze: dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur in Cultureel Centrum de Schakel (Kerkstraat 104)
  • Rijen: vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur in Cultureel Centrum de Boodschap (Nassaulaan 62-64)