Gemeente Baarle-Nassau verhoogt fonds voor duurzaamheidslening

8 februari 2024

Sinds 2020 kunnen inwoners van gemeente Baarle-Nassau een duurzaamheidslening aanvragen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Met deze lening kunnen zij investeren in maatregelen die energie besparen, zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Steeds meer inwoners maken hier gebruik van. Daarom besloot de gemeenteraad gisteren om het fonds voor duurzaamheidsleningen aan te vullen met 500.000 euro

Vergroenen en besparen voor iedereen

In totaal verstrekte de gemeente al meer dan 400.000 euro aan duurzaamheidsleningen. En in het afgelopen jaar zagen we een enorme toename in de vraag naar deze leningen. Veel inwoners willen energie besparen, zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn.

Wethouder Janneke van de Laak benadrukt het belang van de duurzaamheidslening: "We willen alle huiseigenaren de kans geven hun huis duurzamer te maken, ook als ze zelf niet genoeg geld hebben om dit te betalen. Met extra geld voor de duurzaamheidsleningen moedigen we iedereen aan om mee te doen. Deze aanvulling op het fonds is een uitnodiging aan onze inwoners om actief bij te dragen aan een duurzame toekomst. We hebben de criteria voor de maatregelen die in aanmerking komen voor financiering, verbreed en aangepast aan de nieuwste technologie├źn en inzichten op het gebied van duurzaamheid."

Aantrekkelijke voorwaarden

Als huiseigenaar kunt u via dit fonds tot 25.000 euro lenen om uw huis te verduurzamen. Dat doet u tegen een aantrekkelijke rente, die de hele looptijd vaststaat. U betaalt geen afsluitkosten. De lening lost u annuïtair af. Dit betekent dat het maandbedrag gedurende de hele looptijd gelijk blijft. Het maandbedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Aan het einde van de looptijd heeft u de lening volledig afgelost. Ook is het mogelijk om de lening tussentijds boetevrij af te lossen. Voor inwoners met een kleinere portemonnee is er ook een landelijk warmtefonds met energiebespaarlening tegen 0% rente.

Bekijk meer informatie over de Duurzaamheidslening en over het aanvragen van deze lening.